Bezár a Sándor-palota

Vágólapra másolva!
A Sándor-palotát bezárják a látogatók előtt, mert a műemlék épület vagyonkezelője nem kap támogatást a nyitva tartáshoz. Az épület hasznosításáról és a látogatók előtti megnyitás finanszírozásáról még nem döntöttek. A tervek szerint Mádl Ferenc hivatala költözhet a palotába.
Vágólapra másolva!

Hétfőtől bezárják a látogatók előtt a Sándor-palotát. A műemléképület vagyonkezelője, a Budai Vár Gondnokság Kht. illetékese elmondta, hogy már nem kapnak támogatást a nyitva tartáshoz. Az épület valószínűleg a kormány hasznosításról szóló határozatáig lesz zárva a látogatók előtt.

A vagyonklezelő tagadta, hogy azért kellene bezárni a palotát, mert jelentős károkat okoztak a látogatók. Közölte: azért zárják be az épületet, mert elfogyott a nyitva tartáshoz szükséges pénz.

A Sándor-palota végleges hasznosításáról még nem döntöttek. A Medgyessy Péter miniszterelnök által felkért szakértői bizottság azt javasolja, hogy a köztársasági elnök és hivatala költözzön az Orbán-kormány idején felújított Sándor-palotába. Mádl Ferenc azonban még nem döntött a költözésről, előbb egyeztet a működés feltételeiről.

A palota látogatók előtti megnyitásáról és annak finanszírozásáról hamarosan döntés születik, a Miniszterelnöki Hivatal és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma a napokban egyeztet az ügyben.

Korábban:

Medgyessy egyetért a Sándor-palota hasznosításával