Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

<P class="MsoNormal">A Fidesz szerint kaotikus az Országgyűlés

Vágólapra másolva!
A Fidesz vezetői szerint kaotikus az Országgyűlés működése, és ha ez nem változik meg, a jövő héttől nem szavazzák meg a napirendet. Pokorni Zoltán a Fidesz frakcióülését követő sajtótájékoztatón nevetségesnek nevezte a szocialisták üres kasszákról szóló bejelentéseit, mivel az idén 320 milliárdos pluszbevétellel számol a kormány.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás Fidesz-alelnök elmondta, hogy bár május 15-én megtartották az Országgyűlés alakuló ülését, mégis áttekinthetetlen, kaotikus rendetlenségben működik még mindig a Ház. Az ellenzéki politikus szerint már februárban döntöttek az Országgyűlés tavaszi időszakára vonatkozó napirendjéről, illetve van egy általános érvényű házbizottsági állásfoglalás, amely meghatározza, hogy kedd délután milyen sorrendben kell elhangozniuk az azonnali kérdéseknek és interpellációknak, ezzel szemben most más időpontban és sorrendben történik mindez. Deutsch kijelentette, hogy a Fidesz ezen a héten még elfogadja a napirendet, de reméli, hogy a jövőben Szili Katalin szocialista házelnök a kellő időben terjeszti elő napirendi javaslatát, hogy átlátható legyen a parlament ülésezési rendje.

Pokorni Zoltán pártelnök hozzátette, hogy egy hónapja napról napra működik az Országgyűlés, és ez az utolsó hét, hogy hajlandóak ezt elfogadni. A politikus szerint, ha nem alakítják ki a konkrét munkarendet, akkor nem szavazzák meg a napirendet.

Pokorni elmondta, hogy keddi, napirend előtti felszólalásában arról a nevetséges színjátékról szól majd, amit véleménye szerint az MSZP folytat: míg külföldön Magyarország robusztus gazdasági fejlődéséről írnak a lapok, addig az a szocialisták pánik-retorikával az ország rossz hírét keltik. A pártelnök szerint ezt maga a kormány is megcáfolta, amikor közzétette, hogy 320 milliárdos pluszbevételre számítanak. Pokorni ezért nevetséges kampányszövegnek minősítette azt, amit az új kormány mondott a kasszák ürességéről. Szerinte az előttük álló feladat a pluszbevétel helyes elköltése, és azzal kell foglalkozni, hogy jó célokra költsék el a pénzt. Erre, mint mondta, megvan a Fidesz saját javaslata, amiről még egyeztetnek az MDF-fel is. Szerintük a szocialista tervezet jó irányba halad, ám hiányzik belőle, hogy a bevétel egy részét a gazdaság növelésére fordítsák.

Rogán Antal alelnök két olyan törvényjavaslatról szólt, amelyeket már beadtak egy ideje, ám a házbizottság még nem tűzte napirendre őket, ezért a következő ülésen kezdeményezik ezt. A javaslatok egyike a gázszolgáltatásról szóló törvény módosítaná. Ebben azt rögzítenék, hogy a gázár emelése ne haladhassa meg az inflációt. A másik javaslatot másfél hete nyújtották be a hírközlési törvény módosítására, mert három hét múlva megszűnik az olcsó internetezés lehetősége. A javaslat szerint államilag kellene garantálni az olcsó internetezést. Rogán javaslata alapján havi 2500 forintért 40 órát lehetne internetezni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről