Hétfőn szabadul a börtöncsecsemő

Vágólapra másolva!
Tizenegy hónapnyi börtönlét után, hétfőn reggel hét órakor a kecskeméti börtön anya-gyermek körletéből idő előtt elbocsátják azt a kisfiút, aki négy hónapos korában a tököli rabkórházban elszenvedett sérelmek miatt beperelte a magyar büntetés-végrehajtást. A kisfiút a törvényben előrtnál egy hónappal korábban bocsátják el, vagyis választják el édesanyjától.
Vágólapra másolva!

A pert a kisfiú április végén megnyerte, május végén pedig Bökönyi István BV-vezérőrnagytól is megkapta azt a sajnálkozó levelet, melynek megírására a bíróság kötelezte, ám a levél kézbesítése után a fogvatatott anyával közölték: tehet bármit, fordulhat újsághoz, televízióhoz, a kisfiút az anya-gyermek körletből mielőbb kiadják.

Kiss Ferenccel, a kisfiú büntetlen előéletű édesapjával csütörtök délelőtt közölték a hírt: hétfőn reggel viheti a kisfiát. A büntetését töltő anya összeroppant. Az apa segélykérő levelet juttatott el Bárándy Péter igazságügy-miniszterhez. Egyelőre nem tudni, hogy a kisfiú miért nem maradhatott egyéves koráig - a törvény ennyi időre ad lehetőséget - az anya-gyermek körletben. Abban a körletben, melyet a sajtó és az emberi jogi szervezetek nyomására épp a börtönben született gyermekek érdekében idén februárban Dávid Ibolya, igazságügy-miniszter adott át.

Korábban:

Pert nyert a börtönben született csecsemő