Negyedéért etetnék a halakat a Millenárisban

Vágólapra másolva!
Mizsei Zsuzsa, a Millenáris Park új igazgatója szerint radikálisan csökkenni fognak a Millenáris Park költségei, a haletetői állásra például 30 ezer forintos fizetésért is jelentkeztek, ez a negyede annak, amit korábban kifizettek. Az alvállalkozói szerződések nagy része májusban lejárt, a közbeszerzési pályázatokat viszont már az új vezetésnek kell kiírni, mert az előző vezetés ezt elmulasztotta.
Vágólapra másolva!

A Millenáris Park működtetésében több tucat alvállalkozó vett részt, de a szerződéseik nagyrészt májusban lejártak, viszont az előző kormányzat nem gondoskodott a folyamatos működésről, vagyis nem írták ki a közbeszerzési pályázatokat. Ebből arra is lehet következtetni, hogy ha hatalmon maradtak volna, valószínűleg közbeszerzési eljárás nélkül döntöttek volna - mondta az [origo]-nak Mizsei Zsuzsa, a Millenáris Park új igazgatója. Az új vezetés ezért kénytelen lesz a meglévő szerződéseket rövid távon meghosszabbítani, amíg lezárulnak a hamarosan kiírásra kerülő közbeszerzési pályázatok. Ennek ellenére a költségcsökkentés azonnal elindul, hiszen vannak olyan szerződések, melyek azonnal felmondhatók, és erre lesz is példa - mondta Mizsei. A költségek nagyságrendjéről Mizsei elmondta, hogy a Millenáris működtetése, a rendezvények nélkül, havonta 60 millió forintba került, Mizsei korábbi munkahelyét, a szolnoki könyvtárat évi 100 millió forintból működtetik - tette hozzá.

Az alvállalkozó cégek szerződéseiből az is kiderül, hogy egy-egy tevékenységre több céggel is szerződött az előző vezetés, ezeket a szerződéseket mind felülvizsgálja az új igazgató.

Korábban:

120 ezret kapott a haletető a Millenárisban