Fegyverraktárra bukkantak Csongrádon

Vágólapra másolva!
A csütörtökön őrizetbe vett tiszaalpári orvvadász után pénteken őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit is, akitől a vadászathoz használt, engedély nélkül tartott fegyvert vásárolta. A házkutatás során fegyverraktárra bukkantak a nyomozók.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön őrizetbe vettek Bács-Kiskun Megyében egy tiszaalpári orvvadászt, aki 1,4 millió forintos kárt okozott a vadállományban. Ferenczi László alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a férfi a kihallgatás során egy csongrádi férfiről is beszélt, akitől a szovjet gyártmányú kispuskát szerezte.

A nyomozók házkutatást tartottak az illetőnél. 19 különböző fegyvert találtak, valamint 15 ezer különböző lőszert, amelynek többsége 0.22 kaliberű kispuskához való. A fegyverek között akadtak kispuskák, vadászpuskák és hadi fegyverek is, a lőszerek között pedig géppisztolyhoz való tár és lőszer is.

A rendőrség a csongrádi férfit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés alapos gyanújával őrizetbe vette, és előzetes letartóztatásba vételét előterjeszti a bíróságon. A férfi azt mondta a meghallgatáskor, hogy több mint egy évtizede szenvedélyesen gyűjti a fegyvereket. Jelenleg szakértők vizsgálják, mely fegyverek minősülnek lőfegyvernek, használták-e, illetőleg korábbi bűncselekmények elkövetésében szerepet játszottak-e.

Korábban:

Zöldkommandó az orvvadászok ellen