Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Rendőrségi akció az Ezüsthajó Kft. irodáiban

Vágólapra másolva!
Szerződéseket, számlákat foglaltak le a nyomozók az Ezüsthajó Kft. irodájában csütörtökön. A dokumentumokat igazságügyi könyvvizsgálók nézik át, majd jelentésük után folytatódhat a nyomozás annak megállapítására, hogy történt-e bűncselekmény a cég működése során.
Vágólapra másolva!

Bizonylatokat, szerződéseket, számlákat foglaltak le a nyomozók csütörtökön az Ezüsthajó Kft. budapesti irodájában - tudta meg az [origo] Garamvölgyi Lászlótól, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatójától. A kormány tevékenységének dokumentálásával megbízott és számos Fidesz-kampánytevékenységet is ellátó cég ügyében hétfőn rendeltek el nyomozást, amelynek első lépése az ügyleteket dokumentáló iratok átvizsgálása, annak megállapítására, hogy történt-e bűncselekmény.

Ezeket csütörtök este igazságügyi könyvszakértőknek adták át, akik várhatóan néhány héten belül foglalják össze írásban megállapításaikat - mondta Garamvölgyi. Hozzátette, hogy házkutatásra nem volt szükség, a cég munkatársai mindent átadtak a nyomozóknak, akik magukkal vittek egy laptopot és egy asztali számítógépet is.

Az Ezüsthajó Kft. formálisan független a Fidesz kampányait szervező és szintén állami megrendelések alapján is dolgozó Happy End Kft.-től, ám összeketi őket Wermer András, a volt miniszterelnök kommunikációs tanácsadója, valamint Káel Csaba, a cég korábbi irányítója. (Már egyik cég vezetésében sincsenek benne, de az alapításuk és működtetésük hozzájuk kötődik.) A Happy End ügyében is rendőrségi nyomozás folyik, a cégnek a Miniszterelnöki Hivatallal kötött megállapodásait pedig csütörtökön törvénysértőnek ítélte a Legfőbb Ügyészség.

Korábban:

Törvényt sértett a Happy End és a MeH

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről