Fidesz: politikai tisztogatás folyik Gyöngyösön

Vágólapra másolva!
A Fidesz és az MDF szerint a várost vezető szocialisták politikai okokból menesztették a helyi televízió felügyelőbizottságának tagjait. A jobboldali önkormányzati képviselők tiltakoznak "a bosszú által motivált többségi diktatúra ellen".
Vágólapra másolva!

A gyöngyösi Fidesz, MDF és MKDSZ közösen tiltakozik a helyi televízió két felügyelőbizottsági tagjának menesztése miatt. A három fős testület fidesz delegálta elnökét és egy semleges tagot hívott vissza a város szocialista - szabad demokrata vezetése. Az elnök mostanáig Tuzáné Takács Zsuzsa volt, aki a helyi választási bizottság tagjaként áprilisban a második forduló eredményének megsemmisítése mellett szavazott.

A választásokat Gyöngyösön a szocialista Magda Sándor nyerte, de az eredmény ellen panaszt nyújtott be a helyi Fidesz. A fideszesek azzal vádolták Magdát, hogy megsértve a kampánycsendet gulyáslevest osztogatott híveinek a választás napján. A gyöngyösi választási bizottság elfogadta a Fidesz panaszát, és új választások kiírását kezdeményezte. Az MSZP azonban fellebbezett, és a Heves Megyei Választási bizottság törvényesnek találta Magda győzelmét.

Az új választás mellett szavazó Tuzáné a Fidesz szerint most a szocialisták bosszújának áldozata lett. A helyi MKDSZ szerint leváltásával meg akarják fosztani a polgári erőket a helyi TV kontrolljától az önkormányzati választások előtt.

A szocialisták azt mondják, hogy nem politikai akcióról van szó, a két felügyelőbizottsági tagot azért hívták vissza, mert gazdasági szemléletű tagokra van inkább szükség. Ezt az érvet a városi ellenzék nem fogadja el, mert szerintük nincsenek gazdasági problémák a TV körül.