Happy End: Hétfőn indul a nyomozás

Vágólapra másolva!
A Magyar Hírlap értesülései szerint a rendőrség hétfőn hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt elrendeli a nyomozást a Happy End Kft. milliárdos megbízásaival kapcsolatban. A lap úgy tudja, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság egyelőre ismeretlen tettes ellen indít eljárást. A nyomozás elrendelését követően megkezdik a cég vezetőinek kihallgatását - egyelőre tanúként.
Vágólapra másolva!

A Happy End Kft. és a vele szerződött cégek ügyében Juhász Ferenc szocialista képviselő március 25-én tett feljelentést a Népszabadság cikkei nyomán. Az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága azok után döntött, miután nyomozói befejezték az üggyel kapcsolatos első kihallgatásokat és az ominózus szerződéseket begyűjtötték a Happy End Kft. megbízásaival kapcsolatban.

A rendőrség kétszer rendelt el feljelentés-kiegészítést az ügyben. A Magyar Hírlap információi szerint elsősorban a különböző megbízási szerződéseket és a családi-baráti kötődések egybeesését vizsgálta a nyomozó hatóság. Az ORFK május első napjaira egyébként egyesítette - a tartalmi egybecsengések miatt - a Happy End és az Ezüsthajó Kft., valamint A Hídember és a Bánk bán ügyében tett feljelentéseket. Utóbbi egy magánszemélytől érkezett a túlnyomórészt állami pénzből készült filmekkel kapcsolatban.

A Legfőbb Ügyészségen párhuzamosan folyó másik vizsgálat a mai napig nem zárult le - értesült a Magyar Hírlap ügyészségi forrásból. Ennek az eljárásnak a tárgya a Happy End szerződéseinek polgári jogi szempontú felülvizsgálata - összevetve a Miniszterelnöki Hivatalból kapott iratokkal.

Mint ismert: a Legfőbb Ügyészség ezeket nem bocsátja a rendőrség rendelkezésére a vizsgálat befejezéséig. Abban az esetben kerülnek át a rendőrséghez az iratok, ha büntetőjogi vonatkozásra bukkan az ügyészség. Juhász Ferencet és Keller Lászlót, a szocialisták képviselőit már meghallgatta a rendőrség az állami milliárdokból országimázst, millenniumi marketinget, a távozó miniszterelnök külföldi és hazai útjairól videofilmet készített társaság ügyében. Sajtóértesülés szerint a két cég végelszámolását kérte az APEH-nél, ami a cégbíróságra azóta nem érkezett meg.

A Happy End Kft.-t folyamatos munkával ellátó, az új kormány által megszüntetésre ítélt Országimázs Központ gazdálkodását egyébként az Állami Számvevőszék vizsgálta már a 2000. évi költségvetés végrehajtásának ellenőrzése során.