Százmilliós csarnok az ötszáz lelkes Felsőmocsoládnak

Vágólapra másolva!
Utolsó döntései között százmillió forintot hagyott jóvá a kormány a felsőmocsoládi sportcsarnok megépítésére. A település polgármestere közölte: a sajtóból hallott a döntésről. Az ISM egyelőre nem adott tájékoztatást a döntés körülményeiről.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap szerette volna elérni a körzet fideszes képviselőjét, és tájékozódni az ISM-nél a pályázattal kapcsolatban. A honatya telefonja ki volt kapcsolva, a minisztériumnál pedig egy nap haladékot kértek annak megválaszolására: melyik pályázaton, milyen szempontok alapján kapta Felsőmocsolád az összeget. Deutsch Tamás miniszter azt üzente: mai sajtótájékoztatóján készséggel válaszol a kérdésekre.

A községet egyébként ötszázötvenen lakják, futballcsapata nemrég jutott fel a megyei első osztályba, egyetlen futballpályája van, ám a polgármester reméli, hogy a csarnok megépülése esetén csatlakozni tudnak a Bozsik programhoz. Csernák Lajos szerint a tíz százalék körüli munkanélküliséget is csökkenthetné a beruházás, a környékbeli községekkel együtt a turizmust is szeretnék némileg fellendíteni.

Csernák hozzátette: szeretnének egy utánpótlásbázist létrehozni, de a kézi- és kosárlabdapályát, valamint a kis lelátót tömörítő létesítményt a helyi általános iskola kilencvenöt tanulója is használhatná a testnevelésórákon. Elmondása szerint terveik között szerepel az egyik helyi vállalkozó ötletéből sportklinika építése is. Ezenkívül Csernák szerint üzleti célra, sőt edzőtáborozásra is használható lenne a létesítmény.

Korábban:

9,5 milliárdos sportberuházásról döntött a kormány