A Terror Háza ragaszkodik a pengefalhoz

Vágólapra másolva!
Pereskedésre készül a Terror Háza múzeum vezetősége a pengefal védelmében. A Városháza városképvédelmi bizottságának csütörtöki döntése szerint ugyanis le kellene bontani az engedély nélkül felhúzott falat.
Vágólapra másolva!

A Terror Háza múzeum pénteki közleményében rosszindulatú politikai döntésnek nevezte azt, hogy a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága csütörtökön nem járult hozzá a múzeum épületét határoló pengefal megtartásához. A Terror Háza vezetősége szerint a pengefal kérdése tisztán építészeti, szakmai ügy, ezért az igazgatóság "meglepőnek tartja, hogy az illetékes bizottság teljesen figyelmen kívül hagyta a fővárosi főépítész szakmai véleményét, melyben a pengefal funkcionális szükségessége mellett érvelt".

A múzeum vezetősége minden jogi eszközt igénybe fog venni annak érdekében, hogy "az építészetileg egységes Andrássy úti létesítmény sértetlenül, jelenlegi formájában fennmaradjon, és ne lehessen buldózerrel megoldani egy ilyen ügyet a város közepén" - olvasható a Terror Háza múzeum igazgatóságának közleményében.

A városképvédelmi bizottság csütörtökön hosszas vita után úgy döntött, hogy továbbra sem járul hozzá a szabálytalanul, engedély nélkül épített pengefal megtartásához. A testület MSZP-s és SZDSZ-es tagjai szavaztak a pengefal megtartása ellen.

Korábban:

Engedély nélkül is tovább épül a Terror Háza