Cukor a repülő üzemanyagtartályában

Vágólapra másolva!
Felszállás közben leállt egy kisrepülő motorja a hétvégén Szolnokon, a pilóta azonban le tudott szállni a géppel, és nem sérült meg. Az ügyet a rendőrség vizsgálja, mert kiderült, hogy valaki több kiló cukrot öntött az üzemanyagtartályba.
Vágólapra másolva!

Szerencsés kimenetelű, kis híján tragédiával járó repülőgép-baleset történt az elmúlt hétvégén a szolnoki sportrepülőtéren, amikor felszállás közben leállt egy Cessna típusú kisgép motorja. A balesetről Lengyel György alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke számolt be szerdán.

Lengyel elmondta: utólag kiderült, hogy a motor azért állt le, mert ismeretlen tettes több kilogramm kristálycukrot öntött a repülőgép üzemanyagtartályába, eltömítve ezzel a üzemanyag-ellátó rendszert. A pilóta az elhalkult Cessnával még a repülőtéren le tudott szállni. Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság folytatja a vizsgálatot.

A hétvégén másik repülőgép-baleset is történt. Szombaton este Esztergom külterületén lezuhant egy kisgép, a szerencsétlenségben négyen életüket vesztették.

Korábban:

Lezuhant egy kisrepülő Esztergomnál - négy halott