Lezuhant egy kisrepülő Esztergomnál - négy halott

Vágólapra másolva!
Négyen haltak meg abban a repülőgép-balesetben amely szombaton történt Esztergom külterületén.
Vágólapra másolva!

Fotó: HavariaPress

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: 18.48 órakor érkezett a bejelentés a mentőkhöz arról, hogy egy kisrepülőgép nem messze a helyi repülőtértől lezuhant. A szerencsétlenségnek nincs túlélője. A repülőgépen valószínűleg három férfi és egy nő utazott - mondta el az [origo]-nak Győrfi Pál.

Egy szemtanú az MTI-nek elmondta: egy ideig úgy tűnt, hogy a repülő le akar szállni, de aztán újra emelkedni kezdett. A gép megtett további 400-500 métert, majd megpróbált megfordulni, de ez már nem sikerült, és a földnek csapódott. Egy másik tanú - a repülőtér egyik alkalmazottja - arról számolt be az MTI-nek, hogy a gép motorja körülbelül 100 méter magasban elhalkult, majd a repülő egy-két másodperc múlva lezuhant.

A repülőgép orra mélyen belefúródott a földbe, a pilótafülke szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, a gép farokrésze és a szárnyak letörtek.

A helyszínre érkező rendőrök kordonnal vették körbe a baleset helyszínét.

Az MTI úgy tudja, hogy a repülőgép egy budapesti vállalkozó tulajdonában volt, aki a gépet Esztergomban tárolta, innen indult útnak szombaton is.

Pető György, a Polgári Légiközlekedési Hatóság kommunikációs igazgatója az MTI-nek nyilatkozva úgy vélekedett, hogy valószínűleg valamilyen műszaki hiba okozta a balesetet. Véleménye szerint nem benzinhiány okozta a balesetet, mint mondta: a Fuji 200-as olyan konstrukció, amellyel egy jó pilóta, ha csak üzemanyag gondja van, le tud szállni. A kommunikációs igazgató közölte: hétfőre talán már lesz értékelhető információja a balesettel kapcsolatban. Pető György tájékoztatása szerint a balesetet szenvedett géptípust a 60-as, 70-es években gyártották, Fuji 200-as csak ez az egy volt Magyarországon.

1997 óta huszonketten vesztették életüket kisrepülőgépeket ért szerencsétlenségekben. Legutóbb 2001. június 14-én, amikor Csurgó légterében lezuhant egy Zágrábból Siófokra tartó Cessna 210-es kisgép. A repülő a Synergon Rt.vezető munkatársait szállította. A gép fedélzetén tartózkodó 6 személy meghalt.