Fennakadások a defendesek miatt Ferihegyen

Vágólapra másolva!
A Népszabadság információi szerint fennakadásokat okoz a Ferihegyi repülőtér 2A terminálján, hogy képzetlenek a biztonsági őrök. A Defend Kft. május elsejétől vette át a repülőtér biztonsági felügyeletét, de a cég munkatársainak egy része még nem rendelkezik a szükséges vizsgákkal. A tapasztalatlan őrök még a repülőgépek biztonságát is veszélyeztethetik: ha rosszul pakolják be a csomagokat, az fel- és leszálláskor komoly veszélyt jelenthet. A Malév kommunikációs vezetője szerint azonban nincs probléma, a defendesek betanítása terv szerint halad.
Vágólapra másolva!

A képzetlen őrök még a repülés biztonságát is veszélyeztethetik. A csomagokat ugyanis csak szigorúan szabályozott rendben lehet bepakolni a repülőgépek belsejébe. Egy rossz helyre rakott, vagy nem megfelelően rögzített, esetleg elszabaduló áru ugyanis óriási veszélyt jelenthet fel- és leszállásnál. A helyzetre jellemző, hogy állítólag a speciális repülőtéri vezetői vizsgát is csak a jelentkezők fele tudta megszerezni - írja a Népszabadság.

Kázmér Natasa, a Malév kommunikációs vezetője a Népszabadságnak azt mondta: az átadás-átvétel időszakában teljesen természetes, hogy a Malév tapasztalt munkavállalói részt vesznek az újak betanításában.A defendesek kiképzése szerinte azonban "időzítve" és "terv szerint" halad. Akik dolgoznak, azok már mind letették vizsgáikat, munkájuk eredményességét jelzi, hogy május elseje óta csomageltűnés vagy dézsmálás miatt még nem vettek fel rendellenességi jegyzőkönyvet.

Korábban:

A Defend kapta a Malév megbízását