<P class="MsoNormal">A Viszkis hasonmását keresik Simon ügyében

Vágólapra másolva!
Keresik, de egyelőre nem gyanúsítják Simon Tibor meggyilkolása ügyében azt a férfit, aki hasonlít a Viszkis rablóra. A Blikk információi szerint mindkét előzetes letartóztatásban lévő férfi beszélt az említett személyről. Eközben elkészült a boncolási jegyzőkönyv, de az még nem tudható, hogy az elkövető használt-e valamilyen eszközt a támadás során.
Vágólapra másolva!

Hamarosan az ORFK "fejvadászai" is beszállnak a Viszkis-hasonmás elleni hajtóvadászatba. A Blikk információink szerint a rendőrség attól tart, ha a Simon Tibor meggyilkolása miatt bosszúra szomjazók találják meg előbb, annak megint rossz vége lehet.

A férfit egyébként egyelőre nem gyanúsítják, mint Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője fogalmazott, a történtekben játszott szerepét szeretnék tisztázni. Elkészült a boncjegyzőkönyv, ám az még nem tisztázódott, használt-e eszközt az elkövető vagy sem.

Borbély Zoltán megerősítette azt az információt, miszerint a Vasárnapi Blikk címlapján látható férfit keresik. "Egyelőre nem ismert, hogy a támadásban részt vett vagy sem. Azért keressük, hogy szerepét megpróbáljuk tisztázni" - nyilatkozta a szóvivő. "Nem gyanúsított, tehát nem is körözzük."

A nyomozóhivatal megkapta a boncolási jegyzőkönyvet, de még egy orvos szakértői kiegészítésre vár. A szakvélemény ad majd megbízható választ arra a kérdésre, hogy Simon Tibor bántalmazása közben használtak-e bármiféle eszközt vagy sem. Borbély hozzáfűzte: egyetlen olyan adattal sem rendelkeznek, ami maffialeszámolásra utal. A nyomozás jelenlegi állása szerint Simon nem állt semmiféle alvilági csoport útjában.

A keresett 27 éves G. János kísértetiesen hasonlít a hírhedt bankrablóra, a Viszkisre. A Blikk információi szerint a Mammut utcai kameráinak felvételei alapján került képbe. A lap úgy tudja, hogy az ORFK Készenléti Rendőrségének előzetes letartóztatásban lévő törzsőrmestere, H. János a rendőrségen és az ügyészségen már az első kihallgatásokon, szerda éjszaka beszélt a Viszkis-hasonmásról. Szólt róla, mégpedig név szerint megemlítve G. Jánost a másik letartóztatott, O. Roland is. Erről megkérdeztük a H. Jánost védő dr. Magyar Györgyöt, ő azonban az értesülést sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

A Blikk úgy tudja, hogy a Viszkis-hasonmás vágott be a Cafe Allure-ben Simon Tibornak április 21-én hajnali fél 5-kor. Hárman voltak a társaságban: egy arab származású férfi - miután Simon már az úttesten feküdt, ő vitte el a helyszínről kocsival G. Jánost -, egy idősebb, ősz hajú ember és az ál-Viszkis. A mulatozó fociedző pezsgővel lelocsolta az ősz hajú férfit, aki ezt sértésnek vette. Az ál-Viszkis állítólag az ő védelmére kelt, amikor bevert Simonnak a mulatóban. Egyes szemtanúk szerint ő vitte be a végzetes ütést is. Úgy tudjuk, keresik az ősz férfit és a feltehetően arab embert.

Az már biztos, hogy egyikük sem jelenlegi vagy volt rendőr. Őket egyelőre tanúként szeretnék kihallgatni. Még legalább két gyanúsított és tucatnyi tanú kihallgatását tervezik a nyomozók.

A Blikk értesülése szerint csütörtök este a Viszkis-hasonmás csak néhány perccel korábban távozott az egyik külvárosi búvóhelyéről, mint ahogy az ügyészségi nyomozóhivatalnak besegítő rendőrök odaértek. A nyomozók pénteken este 10-től szombaton délelőtt 11-ig G. János másik felderített búvóhelyét figyelték, ám hiába, a férfi nem érkezett meg.

Korábban:

Valószínűleg azonosították Simon támadóját

Ajánlat:

Cikkek, fotók, videók Simon Tibor haláláról

Fórum:

Sajtóklub: Az MSZP ölte meg Simon Tibort