Elmaradt Kiss Ernő beiktatása

Vágólapra másolva!
A Magyar Hírlap értesülései szerint a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatánál tegnap az utolsó pillanatban lefújták Kiss Ernő dandártábornok parancsnoki beiktatását. A lap úgy tudja, a kinevezési okmány április 16-ától visszamenően érvényes, ám a rendőrség egykori bűnügyi főigazgatója legkorábban a rendőrség napja alkalmából a hét végén számíthat a beiktatásra.
Vágólapra másolva!

Elmaradt Kiss Ernő dandártábornok tegnapra tervezett parancsnoki beiktatása a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatánál (RSZVSZ). Úgy tudjuk, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori bűnügyi főigazgatója legkorábban a hét végén veheti át kinevezését, amely egyébként április 16-ától visszamenőleg érvényes.

A Magyar Hírlap tegnapi számában arról írt, hogy a három éve rendelkezési állományba került tábornokot készül kinevezni Pintér Sándor a belbiztonsági szolgálat élére. A Belügyminisztérium a cikkre reagálva közleményben tudatta, hogy sem a tervezett személyi változásokat, sem a sajtó által felvetett találgatásokat a tárca eddig sem kommentálta, és ezután sem fogja. Hozzáfűzték még, hogy legközelebb a rendőrség napja alkalmából kerül sor új kinevezésekre.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen okból maradt el az egy nappal korábban meghirdetett kinevezési ceremónia az RSZVSZ-ben. Egyes hírek szerint fideszes vezető politikusok már a hét elején kifejezésre juttatták ellenérzésüket. Lapunk információi szerint az sem kizárt, hogy a belügyminiszter eláll a tábornok kinevezésétől. Kiss Ernő nem kívánta kommentálni a történteket.

Korábban:

Kiss Ernő kerül a rendvédelem élére