<P class="MsoNormal">Perel a lehallgatások miatt Nógrádi Zsolt

Vágólapra másolva!
Nógrádi Zsolt két társával keresetett nyújtott be többek között a belügyminiszter, a legfőbb ügyész, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács és az ORFK ellen. A hamis vád bűncselekményével vádolt Nógrádi a telefonlehallgatás útján szerzett adatok felvételét sérelmezi.
Vágólapra másolva!

Keresetet nyújtott be a hamis vád bűncselekményével vádolt Nógrádi Zsolt két társával együtt tízmillió forintos, közigazgatási jogkörben okozott kár megtérítése iránt. A keresetet a Fővárosi Bírósághoz intézte, többek között a belügyminiszter, a Legfőbb Ügyészség, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács és az ORFK ellen.

Nógrádi Zsolt ügyében a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) a szerdai tárgyalást elnapolta, mivel az egyik védőügyvéd betegsége miatt nem tudott megjelenni.

A vádlott a keresetlevél kapcsán elmondta, hogy az ügyész által februárban az ügyhöz benyújtott, bírói engedélyhez kötött, részben telefonlehallgatás útján szerzett adatok felvételét sérelmezik, illetve törvénytelennek tartják.

A keresetlevél szerint a telefonlehallgatást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Nógrádi József sérelmére elkövetett emberölés ügyében alkalmazta. A büntetőügy gyanúsítottja Nógrádi Ádám, Nógrádi Zsolt öccse.

Nógrádi Zsolt és felperes társai szerint a két ügy, azaz a hamis vád és az emberölés nem azonos, ezért a nyilvánvalóan nem érintett személyekre vonatkozó adatokat haladéktalanul meg kell semmisíteni, és azokat nem lehet a továbbiakban felhasználni.

A bíróság a hamis vád bűntette miatt Nógrádi Zsolt ellen indított ügyben május 7-én többek között Pallag László volt kisgazda képviselőt, az olajbizottság egykori elnökét hallgatja meg tanúként. Előreláthatólag július 9-én születik ítélet az ügyben.

Korábban:

Nógrádi Zsolt feljelentést tett a lehallgatások miatt