<P class="MsoNormal">Megbírságolják az Electro Worldöt

Vágólapra másolva!
Megduplázódott az Electro World ügyében a fogyasztóvédőkhöz érkező panaszok száma, mióta vizsgálatot tartottak az áruházban. A kisebb szabálytalanságokat feltáró ellenőrzés után az áruház pénzbírságra számíthat.
Vágólapra másolva!

A budaörsi Electro World áruházban végzett fogyasztóvédelmi vizsgálat óta megduplázódott a fogyasztóvédőkhöz érkező panaszok száma - mondta az [origo]-nak a Pest Megyei Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség igazgatója, Bobál Pál. A vizsgálat előtt és az azóta érkezett levelekben is elsősorban a magyar használati utasítás hiányára és a késedelmes szállításra panaszkodtak az elektronikai áruház vevői.

A panaszos levelek alapján indult vizsgálat apróbb szabálytalanságokat tárt fel. Az már biztos, hogy az elektronikai cikkeket forgalmazó áruház fogyasztóvédelmi bírságot kap - mondta az igazgató. Ilyen esetekben milliós nagyságrendű összeget is kiszabhatnak egy áruházra, a bírságnak nincs felső határa. Bobál hozzátette, hogy a Magyarországon sorra nyíló nagyáruházakat átlagban évente egyszer megbírságolják, mert nem mindig tartják be a fogyasztóvédelmi szabályokat.

A márciusban megnyitott áruházat a az első napokban megrohamozták a vásárlók. Az óriási tömegből többen be sem jutottak az Electro Worldbe. A nyitás utáni nap a legkeresettebb akciós termékeket már csak előjegyezni lehetett. Az áruház akkor vállalta, hogy az előre kifizetett akciós termékeket időre leszállítják.

Korábban:

Kisebb szabálytalanságok az Electro Worldben

Fogyasztóvédelmi vizsgálat az Electro Worldnél

Fórum:

Harc a pirítóssütőkért - roham Budaörsön

Ajánlat:

Videofelvétel az Electro World megszállásáról