Nem sértett kampánycsendet a Vasárnapi Újság

Vágólapra másolva!
Többen tiltakoztak a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elhangzottak miatt a Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Bizottságnál. A panaszosok véleménye szerint a műsorban a választásokon induló egyik párt mellett fejtettek ki propagandát. Az OVB szerint nem történt kampánycsend-sértés.
Vágólapra másolva!

A Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Bizottságnál vasárnap reggel többen tiltakoztak a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elhangzottak miatt. A telefonálók véleménye szerint a műsor a választásokon induló egyik párt mellett fejtett ki propagandát - mondta Vasas Lászlóné, a hajdú-bihari választási iroda vezetője.

Az OVB többségi szavazással határozott arról, hogy nem minősül kampánycsend-sértésnek az, hogy a Vasárnapi Újság című rádióműsorban április 7-én reggel egy riportban elhangzott az egyik párt neve.

Ficzere Lajos elnök szerint a kifejezésnek az adott szövegkörnyezetben való használata nem kifogásolható. Szoboszlai György és Gesztesi Ferenc delegált ezzel ellentétes véleményen volt a szavazásnál.

Döntéshozatala előtt az OVB meghallgatta a panaszos által kifogásolt rádióműsor hangfelvételét.

Bordás Vilmos és Pécsváradi János delegált, valamint Maczonkai Mihály választott tag azt hangoztatta, hogy a műsornak az adott része, ahol Trianonnal foglalkozva elhangzott az illető párt neve is, nem hozható összefüggésbe a vasárnapi választással.

Korábban:

Megkezdődött a választás

Kampánycsend-sértés Kapuváron és környékén