Vágólapra másolva!
A körmendi gyerekgyilkosságban bűnösnek talált Tánczos Gábor ügyvédje lassan két hónapja vár arra, hogy az ítéletet tartalmazó dokumentumot kézhez kapja. Az ítéletet az ügyvédnek csatolnia kell ahhoz a beadványhoz, melyet hamarosan benyújt a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bírósághoz.
Vágólapra másolva!

A Legfelsőbb Bíróság február 5-én helybenhagyta a Tánczos Gábor ügyében hozott előző ítéletet. E szerint Tánczos Gábor négy évvel ezelőtt, 1998. április 1-jén megölte a 11 éves Zsófiát Körmenden. Tánczost 13 év fegyházra ítélték.

Somos Zoltán, Tánczos ügyvédje, az ítélet miatt strasbourgi Európai Emberi Jogi Bírósághoz fordul, az ügyvéd szerint ugyanis a bíróság megsértette a tisztességes tárgyaláshoz való jogot, mert nem hallgatta meg a védelem tanúit, és nem engedte, hogy Tánczos Gábor vallomást tegyen.

Az ügyvéd egyelőre nem tudta eljuttatni beadványát a nemzetközi bírósághoz, mert még mindig nem kapta kézhez az ítéletet. "Lassan két hónapja volt az ítélethirdetés, de még mindig az írásos ítéletre várok" - mondta az [origo]-nak Somos Zoltán. A Legfelsőbb Bíróságon közölték: szokványos, hogy az írásos ítéletre hónapokat kell várni, Tánczos Gábor ítéletét pedig ezen a héten postázták.

Korábban:

Évekig húzódhat a Tánczos-ügy a nemzetközi bíróságon