Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

<P class="MsoNormal">Hétvégén elöntheti a Duna az alsó rakpartokat

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok esőzései miatt jelentős vízszintemelkedés várható a Dunán, Budapestnél vasárnap valószínűleg víz alá kerülnek a rakpartok. A Fővárosi Csatornázási Műveknél árvízvédelmi készültséget rendeltek el.
Vágólapra másolva!

Árvízvédelmi készültséget rendelt el a Főpolgármesteri Hivatal pénteken. A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Rt. árvízvédelmi megbízottja az [origo]-nak elmondta, hogy az intézkedésre azért volt szükség, mert az előrejelzések szerint vasárnaptól több napon át 7 méter fölé emelkedhet a Duna vízszintje.

Bruck Gyula elmondta, hogy a Duna külföldi vízgyűjtő területein az elmúlt napokban leesett jelentős mennyiségű eső miatt a folyó várhatóan már szombaton éjjel, vasárnap hajnalban elönti Budapestnél az alsó rakpartokat. A korábbi évek 630 centiméter körüli maximális vízmagasságával szemben, az előrejelzések szerint, ennél több mint egy méterrel nagyobb vízszintemelkedés várható. A tetőzést keddre várják.

Az FCSM Rt. megtette a szükséges árvízvédelmi intézkedéseket. Elvégezték a Duna visszafolyását megakadályozó zárásokat a csatornahálózatban, és értesítették a Római-part lakóit a várható veszélyre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről