Bekeményítettek a szlovén határblokádnál a fuvarozók

Vágólapra másolva!
Ismét teljesen eltorlaszolták az utat Rédicsnél a szlovén fuvarozók. Korábban az élőállatokat és romlékony termékeket szállító kocsikat átengedték a határátkelőn. A sztrájk szerda este óta tart, mindkét oldalon tíz kilométeres kamionsor áll, megteltek Lenti város parkolói is. A személyautók mindkét irányban áthajthatnak.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délután ismét teljesen lezárták a rédicsi határátkelőt a teherforgalom elől a szlovén kamionosok. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának központi ügyeletén az [origo]-nak elmondták, hogy délelőtt a romlékony árut és élőállatot szállító teherautókat és kamionokat átengedték, körülbelül 40-50 járművet. Szó volt arról is, hogy a veszélyes anyagokkal megrakott kocsik is áthaladhatnak.

Miután a szlovén hatóságok és a fuvarozók nem tudtak megállapodni, a sztrájkolók úgy döntöttek, hogy délután három órától egyetlen kamion sem hajthat át az átkelőn, függetlenül attól, hogy mit szállít - mondta az ügyeletes. Jelenleg mindkét oldalon tíz kilométeres kamionsor kígyózik.

Megteltek Lenti város parkolói is. Megoldották az állatok itatását, a veszélyes anyagokat szállító járműveket ellenőrzik. Erről a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője számolt be az [origo]-nak.

A teherfuvarozóknak továbbra is a letenyei és a rábafüzesi határátkelőket ajánlják, az autósok a Tornyiszentmiklós-Pince, illetve a Bajánsenye-Hódos átkelőknél mehetnek át Szlovéniába. A teherautók elől ezeket az átkelőket is lezárták.

A szlovén fuvarozók sztrájkja miatt szerdán este bénult meg a teherforgalom Szlovénia felé. Hazánkba a szlovén fuvarozók sokszor üresen jönnek, és azt sérelmezik, hogy az üres autóknak is végig kell állniuk kamionok hosszú sorát, valamint gyorsabb ügyintézést követelnek.

Korábban:

Kilenc kilométeres kamionsor áll Rédicsnél

Megbénult a teherforgalom Szlovénia felé

Lezárták a rédicsi határátkelőt