Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tüntetések Budapesten a rasszizmus ellen

Vágólapra másolva!
Szerdán és csütörtökön, a rasszizmus ellenes világnap alkalmából több tüntetést és felvonulást is tartanak a fővárosban. Szerdán az Országház mellett tartanak egész napos programot, csütörtökön zenés, táncos felvonulás lesz az Oktogon és a Parlament között.
Vágólapra másolva!

Egész napos tüntetést szervezett a rasszizmus ellenes világnap alkalmából az Otthont Magyarországból Összefogás szerdán a Parlament melletti József Attila-szobornál. A 12 órás tüntetés kezdetén a szervezőbizottság tagjai, Vitányi Iván, Jancsó Miklós és Hanti Vilmos mondtak beszédet, és felolvasták Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman üdvözletét. A rendezvényen többek között Szepesi György a sportpályákon tapasztalható rasszizmus veszélyeiről, Pálfy Balázs a fasizmus meleg áldozatairól beszélt.

A résztvevők, több emberjogi, érdekvédelmi szervezet, polgárjogi alapítvány az Amnesty International Magyarország kezdeményezésére holnap, csütörtökön felvonulást tart a hátrányos megkülönböztetés ellen, "egy toleránsabb magyar társadalomért". A tervek szerint délután hat órától transzparensekkel, zenével, tánccal vonulnak az Oktogontól a Parlamenthez, majd petíciót adnak át a Magyar Országgyűlésnek és az Európai Unió tagállamai magyarországi képviseleteinek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről