A lakók felelősek a kiszakadt korlátért

Vágólapra másolva!
Életveszélyes sérüléseket szenvedett az az idős nő, aki szerda délelőtt zuhant le egy XIII. kerületi lakóépület körfolyosójáról. A nő nekitámaszkodott a korlátnak, amely kiszakadt a talapzatból. Az épület időszakos statikai ellenőriztetése a lakók feladata lett volna.
Vágólapra másolva!
Fotó: HavariaPress

Egy 82 éves asszony viráglocsolás közben nekitámaszkodott a Radnóti Miklós utcában található ház korlátjának, amely kiszakadt a talapzatból. Az idős nő lezuhant, és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Életét az mentette meg, hogy nem közvetlenül a földre, hanem egy autószerelő műhely tetejére esett. Az idős asszony koponyaalapi törést szenvedett, és továbbra is életveszélyes állapotban van.

A balesetért a lakókat terheli a felelősség, mert az ő feladatuk lett volna az épület időszakos statikai ellenőriztetése. Az épületben azonnal dúcolni kellett a függőfolyosókat, a Vagyonkezelő Részvénytársaság még szerdán elkezdte a szerkezet teljes felülvizsgálatát, a leszakadt korlátot pedig átmenetileg fakorláttal pótolták. A kiszakadt korlát több mint 60 éves volt.