Viccből árulta a kopogtatócédulákat

Vágólapra másolva!
Mégsem tesz feljelentést Kiskunmajsa jegyzője az ellen az apróhirdetést feladó személy ellen, aki kopogtatócédulákat kínált eladásra az önkormányzat hetilapjában. A jegyző közölte: kiderült, ki adta fel a hirdetést. Az illető bevallotta, hogy csak tréfának szánta az akciót.
Vágólapra másolva!

Csávolszki László, Kiskunmajsa jegyzője elmondta: az eset kapcsán alaposan tanulmányozta a Büntető Törvénykönyv ide vonatkozó jogszabályait, és értelmezve a fogalmakat arra a következtetésre jutott, hogy a szóban forgó helyzetben nem történt bűncselekmény. - Az eladásra szánt kopogtatócédulák ugyanis üres nyomtatványok, a törvény pedig az ajánlásokkal kapcsolatos juttatást, tehát a kitöltött ajánló szelvényekkel való üzletelést bünteti - mondta.

A jegyző tájékoztatása szerint a további tisztázás során fény derült az apróhirdetést feladó személy kilétére. Csávolszki László szavai szerint tisztességes, becsületes majsai polgárról van szó, aki meghallgatása során bevallotta, hogy tréfának szánta a hirdetést. Ennek felvétele és közzététele pedig figyelmetlenség következménye.

Ferenczi László alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, azt, hogy felmerülhet-e az alapos gyanú a bűncselekmény elkövetésére.

Ajánlat:

Az [origo] választási oldala