Megnyílt a Lehel Csarnok

Vágólapra másolva!
Átadták a Lehel Piac helyén épült Lehel Csarnokot, amely 43 ezer négyzetméteren, 349 üzlettel várja a vásárlókat. A kereskedők egy része azonban elégedetlen, mert sok bolt nem készült el időre.
Vágólapra másolva!

Fotók: Barakonyi Szabolcs

A kereskedők egy része azonban egyelőre nem tudja megnyitni az üzletét. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara piacokért felelős osztályának vezetője, Kmetty Ágoston az [origo]-nak elmondta, hogy még nincs víz minden boltban, sok kereskedő pedig még lázasan szereli a boltberendezést. A víz élelmiszerboltokban alapvető fontosságú, az egészségügyi hatóságok napokig vizsgálják a vízmintát, amíg azonban minden szerelés be nem fejeződött, várni kell. Mások meglepve tapasztalták, hogy az eredeti tervrajzoktól eltérő a boltjuk alaprajza, ezért nem tudják azokat a bútorokat használni, amiket pedig már megvásároltak.

Az üzemeltető Lehel Csarnok kft. vezetője szerint a kereskedőknek hónapokkal ezelőtt elmondták, hogy mire számíthatnak, hogyan készülhetnek elő legjobban a nyitásra. Tudja, hogy pénteken nem fog kinyitni minden bolt, de ez szerinte a tulajdonosok hibája, azok a bérlők, akik mindennek megfelelően utánajártak, azok akadálytalanul kinyithatnak. Molnár Ernő elismerte, hogy nem lehetett "kényelmeskedni", az építkezés rohamtempóban folyt, de a csarnoknak azok a terei, amelyekért ők a felelősek, nyitásra készek.

Kmetty szerint azonban más dolog szóban felkészíteni valakit nehézségekre, és más, ha közvetlen nyitás előtti napokban nincs víz a boltokban. A kereskedők képviselője szerint a csarnok átadása nem összehangolt munka eredménye.

MTI - [origo]

Korábban:

Nyitás után is szerelnek még a Lehel csarnokban

Csarnok helyett palota épült a Lehel téren

Fórum:

Egyre több a flancos piac