Mikola: Nem kértek pénzt a vidéki égési központok

Vágólapra másolva!
A vidéki égési központok nem kapnak pénzt fejlesztésre, mert a meglévő felszereléseikkel és szakorvosi gárdájukkal megfelelőnek találták magukat erre a feladatra - mondta az [origo]-nak Mikola István egészségügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Az egészségügyi miniszter szerdán elmondta: a miskolci és a pécsi kórház úgy pályázott erre a feladatra, hogy a meglévő eszközeikkel és munkatársaikkal képesek ellátni az égési alközpont feladatait. Mikola István közölte: nem volt szó arról, hogy fejlesztésekre van szükségük a kórházaknak, sőt a pécsi kórház főigazgatója a napokban levelet írt a miniszternek, melyben azt írja, hogy a kórház felkészült arra, hogy égési központként működjön.

A miskolci kórház főigazgató főorvosa, Csiba Gábor az [origo]-val korábban viszont azt közölte: beruházásokra van szükség, hogy meg tudják oldani a feladatot. A miskolci kórház előtt már a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikája is jelezte: ahhoz, hogy a környék égési alközpontjává váljanak, több orvosra, nővérre és felszerelésre lenne szükségük.

Mikola István azonban szerdán közölte: csak az országos égési központban, a budapesti Bethesda Kórházban végeznek nagyobb fejlesztést.

Korábban:

Pénzre vár a miskolci égési központ is