Vágólapra másolva!
"Na végre!" - kommentálta azt a hírt a Magyar Rádió egyik bemondója, amely arról szólt, hogy Bolgár György távozik a rádiótól. A rádió vezetősége vizsgálatot indított az ügyben.
Vágólapra másolva!

Megjegyzést fűzött a Magyar Rádió keddi 11 órás hírblokkjában a bemondó, Auth Magda az egyik hírhez. A rádió vezetése ezért elnézést kér a hallgatóktól, a megjegyzés tartalmától pedig elhatárolódik.

A Magyar Rádió elnöksége közölte, hogy vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben. Hollós János, az intézmény alelnöke elmondta: amikor a bemondó felolvasta a rádiós Bolgár György közös megegyezéssel és több száz ezer forintos végkielégítéssel történő távozásáról szóló hírt, saját véleményként hozzátette: "végre!" - írta az MTI.

A Magyar Rádió munkatársai és bemondói nem fűzhetnek kommentárt és magánvéleményt a hírekhez, mert ez szakmailag megengedhetetlen és elfogadhatatlan, függetlenül az elhangzottak tartalmától - közölte Hollós. Az alelnök jelezte: a vizsgálat során szeretnének választ kapni arra a kérdésre, hogy a bemondónő miért fűzött megjegyzést az elhangzott hírhez.

A szöveg - az Observer Médiafigyelő szerint - a következő volt: “A Magyar Rádió elnöksége elítéli a Magyar Hírlap írását, amelyben egy náci laphoz hasonlította a Magyar Nemzetet. A közlemény szerint a magyar sajtótörténet legsötétebb korszakaira emlékeztet az a szerkesztői gyakorlat, amely a tények meghamisításával gyűlöletet kelt intézmények és magánszemélyek között. Az MR vezetése nem ért egyet a Magyar Hírlap állításával, amely szerint az intézmény a választások közeledtével neves újságírókat menesztett, köztük Bolgár Györgyöt és Farkasházy Tivadart. A közleményből kiderül, hogy Farkasházy Tivadar ma is a Magyar Rádió munkatársa, Bolgár György pedig közös megegyezéssel távozott az intézménytől. Na végre!”

Ajánlat:

Az említett hír meghallgatása
(A Hullámvadász oldalán)

Korábban:

Menesztették Bolgár Györgyöt