<P class="MsoNormal">A volt államtitkár lemondása után is aláírt

Vágólapra másolva!
Várhegyi Attila, a kulturális tárca politikai államtitkára egy hónapja jelentette be, hogy távozik posztjáról, miután első fokon számára terhelő ítélet született évek óta húzódó perében. A Fidesz vezetése akkor példaértékűnek minősítette a politikus lépését. A Népszava azonban úgy tudja, Várhegyi hivatalos távozása után is hozott pénzügyi döntéseket a minisztériumban.
Vágólapra másolva!

Várhegyi Attila, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának volt politikai államtitkára lemondása után is hozott pénzügyi döntéseket - értesült a Népszava. Mint emlékezetes, a tárca második embere azután távozott posztjáról, hogy hanyag kezelés miatt első fokon 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Budakörnyéki Bíróság. Várhegyi még az 1994-es önkormányzati választások kampányához szolnoki polgármesterként egymillió-háromszázezer forintot szerzett, majd egy év múlva belvárosi telkeket adott el áron alul többek közt olyan cégnek, amely támogatta a kampányát.

A bírósági döntést követően Várhegyi november 30-án mondott le.

Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke példaszerűnek minősítette, hogy a kabinet egyik tagja a jogerős bírósági ítélet megszületése előtt erkölcsi kötelességének érzi távozását a kormányból. Pokorni akkor elmondta, hogy a politikus magatartása példamutató lehet a magyar közélet számára.

A lap információi szerint azonban Várhegyi az elmúlt hetekben is folytatta hivatali tevékenységét. Több filmes pályázat, közöttük a Mátyás-film előkészítése kapcsán hozott pénzügyi döntéseket is.

A minisztérium sajtóosztályán egyébként azt állították, hogy az államtitkár lemondása után nem járt a minisztériumban, munkáját november 30. óta Rockenbauer Zoltán miniszter és Baán László közigazgatási államtitkár látta el. Várhegyi utódjául január elsejével Halász Jánost, a Fidesz-frakció szóvivőjét nevezték ki.

Korábban:

Halász János lett a kulturális államtitkár