Megállapodott a Fidesz és az MDF budapesti szervezete

Vágólapra másolva!
Aláírta az együttműködési megállapodást a Fidesz és az MDF budapesti szervezete. Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint a jelenlegi kabinet többé-kevésbé megoldotta a társadalom problémáit.
Vágólapra másolva!

"A Fidesz és az MDF összefogását többen támogatják, mint amennyien külön-külön szimpatizálnak a két párttal" - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke csütörtökön Budapesten, a két kormánypárt fővárosi és kerületi szervezetei választási együttműködési megállapodásának aláírásakor. A politikus szerint a létrejött szerződés nem pusztán deklaráció. Mint hozzátette, az összefogás a magyar polgárok számára érték.

A szocialista párt kapcsán Pokorni Zoltán megismételte korábbi kijelentését, miszerint az MSZP a kiábrándult emberek pártja.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke történelmi fordulópontnak nevezte a két párt összefogását, amely szerinte otthont adhat azoknak, akik a polgári jövőért kívánnak politizálni. Kitért arra, hogy a választások előtt soha egyetlen kormány sem élvezte a társadalom olyan mértékű támogatását, mint a jelenlegi kabinet. Az MDF elnöke úgy látja, hogy a jelenlegi kormány többé-kevésbé megoldotta a társadalom problémáit, most már csak az a kérdés, hogy "lehet-e jobban csinálni".

Deutsch Tamás, a Fidesz budapesti elnöke arra emlékeztetett, hogy a Fidesz, az MDF és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség már az 1998-as önkormányzati választáson is közös listát indított, és a fővárosi szavazók nagy részének támogatását el is nyerte.

Szőke László, az MDF budapesti elnöke szerint a választások második fordulója után a két párt kapcsolatait intézményesíteni kell. Mint mondta, a baloldal erős és még akkor is komoly veszélyt jelent, ha vezetői tehetségtelenek.