Akciós gánti dolomit a Molnál

Vágólapra másolva!
Kötelező árulni a Mol 2000 kutaknál Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának kerti díszítő kőzúzalékát - állítja Suchman Tamás MSZP-s képviselő. A Mol Rt. szóvivője cáfolta, hogy árusítanák Orbán Győző termékeit. A Népszava munkatársa egy Mol-kútnál mégis hozzájutott egy vödörnyi gánti kőhöz, amelynek csomagolásán valóban a kormányfő apjának Dolomit Kft. nevű cége van előállítóként feltüntetve. A töltőállomások shopjaiban csak a Mol Rt. vezetése által jóváhagyott termékek vásárolhatók.
Vágólapra másolva!

A Népszava információja szerint a kötelezően árusítandó termékek listáján szerepel a gánti kőzúzalék. A Mol Rt. szóvivője cáfolta Suchman Tamás szocialista képviselő állítását, miszerint a Mol 2000 kutaknál a cégvezetés intézkedése nyomán kötelező értékesíteni a miniszterelnök édesapjának dolomit parképítő kövét. Suchman a elmondta: a Mol 2000 kötelező áruk listájára novemberben került fel a gánti dolomit kő. Mint mondta: kérdésére az egyik Mol-kútnál megerősítették, hogy felső utasításra került a kutakhoz a kőzúzalék. Ismeretes, hogy a Mol-shopok terméklistáját a cégvezetés hagyja jóvá.

Felkai György, a Mol Rt. szóvivője a lap első megkeresésére cáfolta, hogy Orbán Győző gánti bányájából származna az áru. Mint mondta: valóban árusítanak dolomitot, emellett kerti kőzúzalékot, környezetkímélő csúszásgátlót és még közel kétszázféle árucikket. A beszállító azonban Felkai állítása szerint a Leckerland nevű nemzetközi cég, amely valamennyi töltőállomásnak szállít.

Munkatársunk az egyik Mol-kútnál vásárolt kerti díszítő zúzalékot, amelyen valóban az a felirat áll: gyártja Dolomit Kft. 8082 Gánt. Ez Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának cége. A szóvivő az újabb megkeresésre elárulta: valóban Gántról származik az áru, azonban nem a gyártóval, hanem a beszállítóval állnak üzleti kapcsolatban.

Suchman Tamás egyébként úgy tudja, hogy az Orbán-bányából származó kőzetet tartalmazó vödröket nemcsak hogy kötelező árulni, de az is meg van adva, hogy a bejárat bal oldalára kell kirakni. Az állítással egybevág, hogy munkatársunk is az egyik budapesti Mol-shop bal oldalán talált rá a vödörre. Suchman kisstílűnek minősítette a történteket. Elszomorítónak nevezte, hogy a miniszterelnök apja, bár a dunai vasműbe és autópályákba is szállít, még tízkilós csomagokat is árusíttat egy állami nagyvállalattal.