Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Ismét bankhitelt vehet fel a Magyar Televízió. Ezúttal 12 milliárd forinthoz juthat a köztévé, mert a kormány garanciát vállal a kölcsönhöz. A hitelekkel idén összesen 40 milliárd forinthoz jutott a tévé egyéb, rendszeres bevételei mellett. Legutóbb, néhány héttel ezelőtt a Postabank hitelezett az MTV-nek 3,5 milliárdot.
Vágólapra másolva!

A Népszabadaság értesülései szerint ismét bankkölcsönt kap az MTV, ezúttal 12 milliárd forintot vehet fel. A kölcsönhöz a kormány vállalt visszafizetési garanciát. Bakó Lajos, az MTV Közalapítvány kuratóriumának elnöke a Népszabadságnak elmondta, hogy szerinte az MTV előrelépését szolgálja majd a hitel. A pénzt az elnök szerint piaci pozíciói javítására fordítja a köztévé. Bakó állította, hogy a hirdetési bevételek javításával a tévé törleszteni tudja majd a hitelt - írta a Népszabadság.

A mostani 12 milliárd mellett néhány héttel ezelőtt a Postabanktól már kapott 3,5 milliárd forintot a köztévé. A Népszava korábbi értesülései szerint a Postabank hiteléhez biztosítékul az MTV a jövőben hozzá befolyó műsorszolgáltatási díjat nevezte meg. Vagyis a tv2 lép törlesztőként az MTV helyére. A köztévé ugyanis egy 1997-es szerződés értelmében a tv2 műsorszolgáltatási díjának 70 százalékát - mintegy 8 milliárd forintot - éves részletekben kapja meg az Országos Rádió és Televízió Testületen keresztül. Az újabb hitelekkel ebben az évben összesen 40 milliárd forinthoz jutott az MTV.

Titkolt postabanki hitel az MTV-nek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről