<P style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Orbán Győző konkurense pert indít egy fideszes ellen

Vágólapra másolva!
Zarándok János, a Mészkő és Dolomit Kft. tulajdonosa pert indít Balla György fideszes képviselő ellen, miután a parlamenti képviselő személyét sértő kijelentést tett.
Vágólapra másolva!

A Mészkő és Dolomit Kft. tulajdonosa, Zarándok János pert indít Balla György (Fidesz) ellen, miután a parlamenti képviselő személyét sértő kijelentést tett. Balla azzal hárította el a Dunaferr-albizottságban az ellenzéki képviselők javaslatát, miszerint Orbán Győzőt és Zarándokot is hallgassák meg, hogy "nem kíváncsi azokra a gusztustalan válaszokra, amelyeket Zarándok adna".

Becsületsértésért, valamint jó hírnév megsértéséért pert indítok Balla György fideszes képviselő ellen - közölte a Magyar Hírlappal Zarándok János, akit - nemes egyszerűséggel - "gusztustalan ember"-nek nevezett a Dunaferr ügyeit vizsgáló parlamenti albizottságban a legnagyobb kormánypárt tagja. A Mészkő és Dolomit Kft. tulajdonosa elmondta: nehezményezi, hogy a képviselő úgy becsmérelte személyét szerdán a sajtó jelenlétében, hogy nem volt módja viszontválaszra.

A Fidesz szolnoki szervezetének alapítója a Dunaferr ügyeinek vizsgálatára létrehozott országgyűlési testületben ezzel azt az ellenzéki indítványt hárította el, hogy a testület hallgassa meg Orbán Győzőt és konkurensét, Zarándok Jánost is. Ezt azért látták volna szükségesnek, mert néhány napja összefoglaló készült, amely az állami mamutcég dolomit- és mészkőszállításaival is foglalkozik. Ebben pedig az érintettek Zarándok és Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja. Az ellenzéki képviselők felhívták a figyelmet: Zarándok versenytárgyaláson nyerte el a megrendelést, míg Orbán Győző pályázat nélkül vált a Dunaferr beszállítójává. Ugyanakkor az összefoglaló nem tesz említést a miniszterelnök édesapjáról.