A honvédség is segít a rendkívüli hóhelyzetben

Vágólapra másolva!
Fodor Lajos vezérezredes elrendelte, hogy a honvédség országszerte katonai erővel és technikával nyújtson segítséget a bajbajutott lakosoknak.
Vágólapra másolva!

Fodor Lajos vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a kialakult hóhelyzetre való tekintettel csütörtökön reggel elrendelte, hogy a Magyar Honvédség országszerte katonai erővel és technikával nyújtson segítséget a bajbajutott lakosoknak. Az intézkedés egyebek között kiterjed arra, hogy a kórházak kérésére a behavazott utakon gondoskodjanak a betegszállításról, a hó miatt elzárt falvak élelmiszer-ellátásáról, a bajbajutott iskolásbuszok kimentéséről és hasonló veszélyhelyzetek megszüntetéséről.

A Honvéd Vezérkar főnökének parancsát megkapta a légierő, a szárazföldi, a logisztikai, a hadkiegészítő és kiképző-parancsnokság, valamint a budapesti helyőrség-parancsnokság és az ezek alárendeltségében működő parancsnokságok is. Ennek megfelelően tehát újabb intézkedés nélkül a parancsnokságok azonnal segítséget nyújthatnak a hó miatt bajbajutott lakosságnak.