Vágólapra másolva!
Mikola István egészségügyi miniszter másodszor is válaszolt Keller László kérdéseire a minisztérium Úri utcai bérleményével kapcsolatban. Mikola közölte: Gógl Árpád volt egészségügyi miniszter, aki jelenleg is a lakásban él, a hírekkel ellentétben nem veszi meg bizományi áron a bútorokat, csupán egy csillárt visz magával.
Vágólapra másolva!

Keller László azt kérdezte a jelenlegi minisztertől: mit tesz a tárca az ingatlannal, és mi lesz a sorsa a benne lévő bútoroknak. Mikola válaszában közölte: nem áll szándékában felbontani a tárca és az önkormányzat között határozatlan időre kötött szerződést, mely szerint a tárcának bérlőkijelölési joga van az ingatlanra.

A bútorokkal kapcsolatban azt válaszolta: a hírekkel ellentétben nem engedélyezte a bútorok elszállítását. Gógl csupán egy csillárra jelezte igényét, ezt beszerzési áron vásárolja meg.

Mikola megismételte, miszerint úgy látja: sem a tárcát, sem az állampolgárokat nem károsították meg akkor, mikor engedélyezték Góglnak, hogy tovább használhassa a lakást. A bérleti díjat ugyanis a volt miniszter fedezte.

[origo]

Korábban:

Mikola átengedte az Úri utcai lakást Góglnak