20 milliót követel Homoki János a Tv2-től

Vágólapra másolva!
A honvédelmi tárca politika államtitkára személyiségi jogi pert indított a Tv2 ellen, mert nevét összefüggésbe hozták egy feltételezett korrupciós üggyel. A felperes a mai tárgyaláson arra kérte a bíróságot, hogy forduljon információkért a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz.
Vágólapra másolva!

Homoki János, a honvédelmi tárca politikai államtitkára rágalmazás miatt indított pert a Tv2 ellen, mert összefüggésbe hozták nevét a vadászgép-felújításokkal kapcsolatban feltételezett korrupciós üggyel. Személyiségi jogainak és jó hírnevének megsértésével vádolja Homoki János a Tv2-t. A politikus 20 millió forintos kártérítést követel a kereskedelmi csatornától.

Az államtitkár a Tv2 Tények című műsorában augusztus 9-én elhangzottakat sérelmezi. A hírműsorban a vádirat szerint közölték: "a kiszivárogtatott információk alapján azonban a titkosszolgálat gyanúsnak találta a HM politikai államtitkárának tetemes készpénzvagyonát".

A Fővárosi Bíróságon ma kezdődött perben az alperes fellebbezési ellenkérelmet nyújtott be, melyben a Nemzetbiztonsági Hivatalra (NBH), és Simicskó Istvánra hivatkoztak. Ebben szereplő idézet szerint a következő tájékoztatást kapták: "Jelenleg nincs olyan információ a NBH birtokában, mely teljes mértékben alátámasztaná az internetes újság állításait."

Emiatt a felperes arra kényszerült - mondta Monostory Attila, Homoki János ügyvédje -, hogy kérje a bíróságot, hivatalból keresse meg a NBH-t, hogy bővebben fejtse ki fejtse ki ezt a kijelentést.

A mintegy két óráig tartó tárgyalást márciusra napolták el.

Augusztusban a Stop! Internetes újság repítette fel azt a hír, miszerint a titkosszolgálatok olyan információk és közvetett bizonyítékok birtokába jutottak, amelyek szerint a vadászgéptenderen induló, a MiG-ek modernizálását ajánló német-orosz érdekeltségű konzorcium pénzt adott vagy ígért a HM vezetőinek. A feltételezéseket mindkét fél visszautasította, és az állítólag ezután vizsgálódó Nemzetbiztonsági Hivatal sem árult el részleteket. Azóta Homoki megnyerte a Stop! ellen indított sajtópert.

[origo]

Korábban:

Sajtópereket indít Homoki a HM-Mig ügyben