Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A szabolcsi orvosok sztrájkolnának

Vágólapra másolva!
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházi orvosok többsége, 62 százaléka igent mondott a térségi orvosi kamara elnökségének sztrájktámogatottsági felmérésére.
Vágólapra másolva!

A felmérést az orvosi kamara november közepén azzal a céllal indította, hogy megtudja, az orvosok hajlandók-e esetleg sztrájkkal is kiállni az egészségügy gazdasági konszolidációja mellett. A szabolcsi gyógyintézetekben megkérdezett 609 orvos közül 377 mondott igent, aláírta a felmérés kérdőívét.

A szabolcsi orvosok külön nem indítanak megyei sztrájkot, hanem országos demonstrációt szorgalmaznak, amelyről a Magyar Orvosi Kamara szombati országos küldöttgyűlése dönt majd.

A sztrájkra igent mondó szabolcsi orvosok - a kamara térségi szervezetének elnöke szerint - szeretnék, ha még decemberben, de legkésőbb január elején sor kerülne egy országos demonstrációra.

Az akcióval az egészségügyi ellátórendszer intézményeinek eszköz és épület amortizációjára, az ott dolgozók bérének minimálisan a köztisztviselői bérszínvonalra emelésére, valamint 2002-ben - az ágazat konszolidációjának megkezdéséhez - 150 milliárd forintos többletforrást szeretnének kikényszeríteni a központi költségvetésből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről