Butykatelep egyelőre nem válik le Nyíregyházáról

Vágólapra másolva!
Három évig még biztosan nem válik le a türelmizóna-ügy miatt Nyíregyházáról Butykatelep. A helyiek azonban már elkezdték a leválás jogi előkészítését, hamarosan aláírásgyűjtésbe is kezdenek, ha az önkormányzat nem vonja vissza a rendeletet.
Vágólapra másolva!

Legkorábban 2004-re tartják elképzelhetőnek a leválást Nyíregyházáról a butykatelepiek. Már megkezdték a leválás jogi előkészítését, aláírásokat azonban még nem gyűjtenek, de hamarosan ez az akció is megkezdődhet. A helyiek változatlanul nem leválni akarnak, azt szeretnék elérni, ha az önkormányzat mégis visszavonná a rendeletet. Erre van esély, a nyíregyházi önkormányzat egyre engedékenyebb az ügyben. Novemberben ugyanis december elsejéről június elsejére elhalasztották a türelmi zónáról szóló rendelet életbe lépésének idejét.

A hat hónap próbaidő alatt, amire felfüggesztették a türelmi zóna működését, semmiképpen sem szakad el a városrész. Ezt követően az önkormányzati választások közelsége miatt nem lehetne erről helyi népszavazást kiírni, így leghamarabb 2004-re lehetne különálló község Butykatelep - mondta az [origo]-nak Lengyel Károly,a butykatelepiek szószólója. A helyiek célja azonban nem a leválás, maradnának továbbra is nyíregyháziak, csak a türelmi zónát nem kérik.

Az [origo] információi szerint már az önkormányzat sem ragaszkodik a türelmi zónához, valószínűleg a júniusi határidő lejárta előtt eltörlik a rendeletet. Ezt valószínűsíti az is, hogy a butykatelepiek alkotmánybírósági beadványához, melyben a türelmi zónák kijelölését előíró 1999-es maffiaellenes törvénycsomag egyes részeinek felülvizsgálatát és megsemmisítését kérik, az önkormányzat is csatlakozik.

[origo]

Korábban:

Türelmi zóna: hat hónapra elhalasztva
(2001. november 26.)

Bizonytalanságban a nyíregyházi prostituáltak
(2001. november 26.)