Vágólapra másolva!
Tánczos Gábor a perbeszédek közben megint rosszul lett - epilepsziás rohamot kapott -, ezért perét ismét elnapolták. A bíróság igazságügyi elmeszakértő véleményét kéri a vádlott állapotáról. A pert csak a szakértői vizsgálat befejeződése után folytatják. A Legfelsőbb Bíróság a tervek szerint ma hirdetett volna végső ítéletet a körmendi gyermekgyilkosság ügyében.
Vágólapra másolva!

Tánczos Gábor. Fotó: Barakonyi Szabolcs

Az ügyvéd folytatta a múlt héten félbeszakadt perbeszédét, és a vádlott felmentését kérte, mert szerinte a hanyag bűnjelkezelés és az ellentmondó vallomások miatt nem bizonyítható egyértelműen Tánczos Gábor bűnössége. A védelem azzal indokolja, hogy az áldozat ruházatán a vádlott ruhájából származó anyagmintákat találtak, hogy együtt tárolták a bűnjelként lefoglalt ruhákat együtt szállították. Tánczos védője felhívta a bíróság figyelmét az áldozat édesapjának ellentmondó vallomásaira hazaérkezésének idejével, illetve a holttest megtalálásakor tanúsított viselkedésével kapcsolatban.

Az ügyész perbeszédében - amelyet a vádlott rosszulléte miatt félbe kellett szakítania - az elsőfokú ítélet helybenhagyását javasolta a Legfelsőbb Bíróságnak, azaz azt, hogy újból mondják ki bűnösségét minden vádpontban. Tánczos Gábort első fokon az új eljárás keretében 13 év szabadságvesztésre ítélték. Az ügyész szerint nem bizonyítható a hanyag bűnjelkezelés, ennek alapján Tánczosról sem lehet kijelenteni, hogy ártatlan.

A vádlott édesanyja. Fotó: Barakonyi Szabolcs

A bíróság igyekezett elérni, hogy a délutánra halasztott tárgyaláson kisebb legyen a teremben zsúfoltság - délelőtt feltehetőleg a helyiség rossz, elhasznált levegője is hozzájárult Tánczos rosszullétéhez, hiába tartottak az ügyészi beszéd előtt húsz perces szünetet. A levegősebb körülmények biztosításának érdekében megpróbálták a nagyszámú érdeklődő joghallgatót távol tartani - sikertelenül.

[origo]

Korábban:

Idegrohamot kapott a tárgyaláson Tánczos Gábor, a pert elnapolták
(2001. november 13.)