Schlecht újra az ügyészségen

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalban 3 órán keresztül hallgatta meg az ügyész Schlecht Csabát, aki korábban ismeretlenek ellen feljelentést tett hamis vád miatt.
Vágólapra másolva!

Schlecht ügyvédje, Futó Barnabás az [origo]-nak elmondta, hogy az ügyész már ismerte az ügyet, ezért elsősorban az iránt érdeklődött, hogy kik gyanúsíthatók a hamis váddal, és mikor tették azt.

Schlecht Csaba és ügyvédje a feljelentéssel azt kívánják elérni, hogy büntessék meg azokat, akik hamisan vádolták bűncselekménnyel Schlechtet. Ezt az ügyvéd szerint akkor követték el az "ismeretlenek", amikor a rendőrségi vizsgálat szeptemberi befejeztét követően panasszal fordultak a Fővárosi Főügyészséghez. Ebben a panaszban - az ügyvéd szerint - szándékosan vagy gondatlanságból bűncselekménnyel gyanúsították meg védencét, színlelt szerződéskötéssel vádolták meg ugyanis.

A nyomozást azok ellen indítják majd meg, akik az elsőfokú, rendőrségi határozatot megpanaszolták, de az ügyészségnek 30 nap áll rendelkezésére, hogy eldöntse: elindítja vagy megtagadja a nyomozást - közölte az ügyvéd.

A feljelentéskiegészítést az ügyész átküldte a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz, mivel parlamenti képviselők érintettek az ügyben. Nevezetesen Eörsi Mátyás és Magyar Bálint szabad demokrata képviselők, továbbá az APÜSZ elnöke, valamint egy magánszemély.

[origo]