MSZP: ingyen tankönyvet az általános iskolásoknak

Vágólapra másolva!
Két MSZP-s képviselő 2002 szeptemberétől ingyen adná az általános iskolásoknak a tankönyveket. A Fidesz támogatja a javaslatot.
Vágólapra másolva!

Csizmár Gábor és Szabados Tamás szocialista képviselők módosító javaslatot nyújtottak be a közoktatásról szóló törvényhez. Ebben azt javasolják: az általános iskolások ingyen jussanak hozzá tankönyveikhez.

A politikusok 2002. szeptember 1-jétől már bevezetnék az új szabályozást. Szerintük ezzel megvalósulna az ígért ingyenes oktatás legalább az általános iskolások körében. A két képviselő számításai szerint javaslatuk évente 6-8 milliárd forinttal terhelné meg a költségvetést.

A szocialisták javaslatával kapcsolatban Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke, volt oktatási miniszter azt mondta: már miniszterként elkezdett kidolgozni egy ilyen tartalmú kormányrendelet-tervezetet, és tudtával utóda, Pálinkás József folytatja a megkezdett munkát. "Örülök, hogy a szocialistáknak tetszik az ötlet" - közölte az [origo]-val. Szerinte a 2002-es időpont reális.

A Fidesz eredeti javaslatában az áll, hogy az általános iskolásoknak teljesen, a középiskolásoknak pedig részlegesen legyen ingyenes a tankönyv.

[origo]