Vágólapra másolva!
A Concordia-ügy miatt újból felfüggeszthetik Szabadi Béla volt agrárállamtitkár képviselői mentelmi jogát. Szabadi az [origo] megkeresése ellenére nem akart reagálni a Legfőbb Ügyészség kezdeményezésére.
Vágólapra másolva!

Szabadi az ellenzéki meghallgatáson

Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője közölte, hogy szerdán kérték Szabadi Béla mentelmi jogának újbóli felfüggeszttését. Azt azonban nem árulta el az ügyészség, hogy milyen ügyben kívánnak eljárni a volt államtitkár ellen. Lapértesülések és Szabadi ügyvédjének, Bárándy Péternek korábbi nyilatkozata szerint viszont egyértelműen a Concordia-üggyel kapcsolatban akarnak nyomozni Szabadi ellen.

A Fővárosi Bíróság október 4-én szüntette meg Szabadi Béla országgyűlési képviselő előzetes letartóztatását, és helyezte házi őrizetbe. Szabadi június 22-óta volt előzetes letartóztatásban. A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal több esetben hűtlen kezeléssel, illetve egy esetben csalással gyanúsítja.

Az Országgyűlés elnökétől június 8-án kérte először a legfőbb ügyész a független képviselő mentelmi jogának felfüggesztését különböző vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt. A volt államtitkár mentelmi jogát június 19-én függesztette fel az Országgyűlés és rá két napra őrizetbe vették, majd pedig előzetes letartóztatásba helyezték a képviselőt.

[origo]

Korábban:

Ismét kérik Szabadi Béla mentelmi jogának felfüggesztését

Szabadi szerint Orbán minden lépéséről tudott