Magyarországon találkoztak a világ terrorszervezetei

Vágólapra másolva!
Magyarországon tartottak találkozót nyáron a világ nagy terrorszervezeteinek képviselői. Az ETA, az orosz maffia és bin Laden emberei akartak Budapesten fegyverüzletet kötni.
Vágólapra másolva!

Magyarországon tartottak találkozót nyáron a világ nagy terrorszervezeteinek képviselői. Az ETA, az orosz maffia és bin Laden emberei fegyverüzlet lebonyolításának céljából találkoztak - írta az El Mundo című spanyol lap. A lap angol titkosszolgálati forrásokra hivatkozva közölte, hogy az ETA tagjai Budapesten akartak fegyvert és robbanóanyagot vásárolni az orosz maffiától, valamint iraki összekötőkön keresztül Oszama bin Laden szervezetétől, az al Kaidától.

A brit elhárításnak három elfogott Valódi IRA tag számolt be a tervezett üzletről, így azt megakadályozták. A letartóztatottak vallomásaiból kiderült, hogy az ETA és az IRA közt nagyon szoros a kapcsolat, és mindkét terrorszervezet állandó kapcsolatban van egy 34 éves algíri állampolgárral, aki gyakorlatilag Oszama bin Laden szervezetének az európai kincstárnoka.

Demeter Ervin titkosszolgálati miniszter az RTL Klubnak elmondta, hogy tudott az eseményről, de miután ez titkos, többet nem mondhatott róla. Az RTL Klubot informáló titkosszolgálati forrás elmondta, hogy nagyon jó kapcsolatban van a magyar titkosszolgálat a brittel, és az minden lépéséről szinte milliméternyi pontossággal tájékoztatta a magyar kollégákat.

A spanyol lap cikke szerint a budapesti találkozóról a brit elhárítás magnófelvételeket készített, amelyről a magyar titkosszolgálat is tudott.