Tíz év alatt újjávarázsolják a Corvin mozi környékét

Vágólapra másolva!
Várhatóan október 17-én írja alá a Corvin-Szigony projekt megvalósításáról szóló szerződést a józsefvárosi képviselő-testület és az Enix Pro Kft. képviselője. A 70 milliárd értékű, nyolc-tíz évig tartó munkák keretében a Corvin mozi mögött lévő, mintegy 20 hektáros területen négyezer lakás megépítését, parkok kialakítását vállalja a megbízást elnyert cég.
Vágólapra másolva!

Hetvenmilliárd forint értékű beruházásról ír alá megállapodást a jövő héten a budapesti VIII. kerületi önkormányzat és az Enix Pro Kft. (EP). A szerződés keretében a cég nyolc-tíz év alatt mintegy négyezer lakást épít meg, parkokat alakít ki a ma igen rossz hírű városrészben, a Corvin mozi mögött, az Üllői út és a Práter utca, valamint a Szigony utca és a Kisfaludy utca közötti részen. Mindezt nem saját tőkéből teszi az Enix Pro, ügyvezetője már tárgyal az esetleges befektetőkkel, illetve a későbbiekben hitelt nyújtó bankok képviselőivel.

A megbízás elnyeréséért folytatott versengésben az EP az egyik legnagyobb építőipari vállalatot, az izraeli tulajdonú Marlaz Groupot győzte le. Csák Imre, az EP ügyvezetője szerint azért ők nyerték el a megbízást, mert a vetélytársuknál lényegesen kisebb haszonnal is beérték. A cégvezető ennek mértékéről egyelőre nem tudott beszámolni, mert - miként állította - erről körülbelül három év múlva, az ingatlanok értékesítése után lesznek csak pontos adatai. Évente nyolc-tíz milliárd forintból lehet megvalósítani a beruházást, amelynek munkálatai már az idén elkezdődnek a kerület rendezési terve alapján - tudtuk meg az ügyvezetőtől. Elmondta: minden költséget a cég áll, ezért elemi érdekük, hogy minél előbb elkészüljenek s megtérüljenek a befektetések.
Tegnap késő délután még tartott a józsefvárosi képviselő-testület ülése. A meghozott határozatok alapján 17-én írja alá az önkormányzat és az Enix Pro Kft. a beruházásról szóló szerződést - közölte Csécsei Béla polgármester. Hozzáfűzte: addig nem nyilatkozik a beruházás részleteiről.