Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió hétfő esti Híradójában elhangzottak miatt az Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottságához fordultak a szocialisták.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió hétfő esti Híradójában elhangzottak miatt az Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottságához fordultak a szocialisták. Véleményük szerint a hírműsorban a műsorvezető az elhangzottak valós tartalmával ellentétesen kommentálta Juhász Ferenc pártalelnök nyilatkozatát, a megvágott anyag pedig azt sugalmazta, hogy az MSZP a Munkáspárttal és a Torgyán vezette kisgazdákkal szövetkezne a következő választásokon, miközben ezt Juhász nem állította.

Szili Katalin szocialista elnökhelyettes cáfolta, hogy szerda este a bejelentett bojkott ellenére nyilatkozott volna a köztévé Híradójának a pécsi részországgyűlés helyszínéről. Mint mondta: a szocialisták sajtótájékoztatóikról nem tiltanak ki egyetlen médiát sem, így a Magyar Televízió munkatársai is részt vehetnek azokon. A szerda esti Híradóban az eseményt követő sajtótájékoztatón rögzített anyagot láthatták a nézők, azonban külön sem ő, sem Nagy Sándor frakcióvezető nem nyilatkozott. Mint ismert, az MSZP a hét elején bejelentette, a párt képviselői - tiltakozásul - nem adnak külön nyilatkozatot A Hétnek, valamint a Híradónak.

Korábban:

Az MSZP kivonul az MTV hírműsoraiból