Tasnádi nyert Orbán Péterrel szemben

Vágólapra másolva!
Jogerősen személyiségi jogi pert nyert kedden a Fővárosi Bíróságon Orbán Péter országos rendőrfőkapitánnyal szemben a két és fél éve előzetes letartóztatásban lévő Tasnádi Péter. Ellene maffiavádak miatt jelenleg is büntetőper van folyamatban a Pest Megyei Bíróságon.
Vágólapra másolva!

Tasnádi Péter azért indított pert az ORFK és az országos rendőrfőkapitány ellen, mert Orbán Péter két évvel ezelőtt a Tv3 csatornán látható Nap Tv műsorának Kereszttűz rovatában azt állította, hogy "beérdeklődtek" nála, és 30 milliót ajánlott fel valaki azért, ha kiengedik az előzetes letartóztatásból. Orbán szerint Tasnádi arra is utasította a "pribékjeit", üssenek le valakit. Az illető később meghalt.

.Júniusban első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróságon pert nyert Tasnádi, miután a főkapitány nem tudta bizonyítani állításának valóságtartalmát. A bíróság kötelezte Orbán Pétert az ítélet televíziós közzétételére. A Tasnádi által kért kártérítést azonban nem ítélték meg. Orbán Péter fellebbezett a döntés ellen.

A Fővárosi Bíróság kedden kihirdetett másodfokú ítéletében elutasította a fellebbezést, és jogerőre emelte a Pesti Központi Kerületi Bíróság döntését. Ennek értelmében Orbán Péternek saját költségén közzé kell tennie az ítéletet az ATV-n látható Napkelte című műsorban.

[origo]

Korábban:

Megsértette Tasnádi személyiségi jogait a rendőrfőkapitány

Sikkasztással is vádolják Tasnádit