Vágólapra másolva!
Büntetőeljárások miatt bírságra kell járnia Pomázi Csabának, a Dunaferr egyik új vezetőjének - állította a kormányfőhöz intézett kérdésében Keller László, arra keresve a választ, hogy a megfelelő embert találták-e a posztra. Kóródi Mária a francia Napóleon-film 450 milliós támogatását sokallta kérdésében.
Vágólapra másolva!

Az azonnali kérdések és válaszok órájában Keller László MSZP-s képviselő arra volt kiváncsi, hogy megfelelő ember-e egy állami vállalat irányítására Pomázi Csaba, a Dunaferr új vezérigazgató-helyettese, aki egy fiktív számlák miatt gyanúba keveredett cég ügyvezetője, míg egy másik tulajdonosa volt, amiért bíróságra kell járnia a közeljövőben. Orbán Viktor helyett Fónagy János közlekedési miniszter válaszolt, aki azt mondta, hogy Pomázi Csaba megfelelt a pályázati feltételeknek a jogszabályok szerint.

Kóródi Mária a francia gyártású Napóleon-film 450 millió forintos állami támogatását sokallta. Az SZDSZ-es politikus szerint más országokban a nagyszabású filmforgatások nyereséget hoznak, míg láthatóan Magyarországon ez kiadást jelent. Megjegyezte, hogy a Mozgókép Alapítvány öszesen 413 millió forintot fordított magyar filmek támogatására. Várhegyi Attila kulturális államtitkár válaszában azt mondta, hogy a költségvetés 300 millió, míg az Országos Rádió és Televízió Testület 150 millió forinttal támogatja a szuperprodukciót. A kultusztárca 2,5 milliárd forintot fordított tavaly filmtámogatásra és ez a pénz is a Mafilm-hez kerül, tehát Magyarországon költik el.

[origo]