Aluljárókban kampányolnak a szocialisták a terrorizmus ellen

Vágólapra másolva!
Táblákat helyeztek ki a szocialisták több aluljáróba, amelyen az amerikaiaknak üzenhetnek az arra járók. A Deák téren több ismert művész, közéleti személyiség tiltakozott a háború ellen.
Vágólapra másolva!

Kovács, Medgyessy és Janet E. Garvey

Az akciót a Deák téren nyitották meg, ahol Janet E. Garvey, az Egyesült Államok Nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjén kívül több ismert művész és közéleti személyiség - például Szegvári Katalin, Voight Ágnes, Jancsó Miklós, Avar István - írt a táblára.

"Vége a közömbösség idejének", "Amerika, veled vagyunk", "összefogással az erőszak ellen", "háborút háborúval nem lehet megoldani", "ki kardot fog, kard által vész el", "békét a világnak" - ilyen és ehhez hasonló feliratokkal lett tele az üzenőtábla két oldala percek alatt.

Jancsó és Medgyessy

Kovács és Medgyessy is arról szólt beszédében, hogy az amerikai terrortámadás után elkerülhetetlen a megtorlás. Azonban kifejezték reményüket, hogy az ellencsapás nem követe majd polgári áldozatot. Hozzátették: a példátlan méretű nemzetközi összefogásban Magyarországnak is részt kell vennie, és amíg a terrorizmus ellen küzd a demokrácia, minden egyéb ellentétet félre kell tenni.

Kapcsándi Dóra