A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál van Tasnádi dossziéja

Vágólapra másolva!
Csütörtökön tanúmeghallgatással folytatódott a Tasnádi-per. A védelem által beadott dosszié jelenleg a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál van, és még nem dőlt el, hogy indítanak-e nyomozást a védelem állítólagos Pintér Sándor elleni  bizonyítéka ügyében.
Vágólapra másolva!

A csütörtökön meghallgatott tanú Halász Zoltánnak volt az élettársa, akit ismeretlen tettesek 1997 áprilisában megtámadtak, megvertek, és ennek következtében a férfi meghalt. A halált okozó testi sértéssel a Tasnádi-per több vádlottját gyanúsítják. Halász Zoltán volt élettársa elmondta, hogy nem tudja, miért kellett meghalni az élettársának, neki nem beszélt arról, hogy valaki fenyegetné, esetleg bujkálnia kéne valaki elől. Halász Zoltánnal találkozott többször is azon a napon, amikor megtámadták, de a férfi nem beszélt arról, hogy veszélyben lenne, és amikor utoljára elváltak, a nő nem látott gyanús embereket közeledni élettársának munkahelye felé.

A szeptember 6-án az ügyészségnek átadott dossziéról az ügyész az [origo]-nak elmondta, hogy a dosszié a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál van, és még egyelőre nem született döntés arról, hogy indítanak-e nyomozást, és elképzelhető, hogy a döntés több hónap alatt születik meg. A védelem által átadott dossziéban állítólag bizonyítékok vannak arra, hogy Pintér Sándor belügyminiszter meg akarta öletni Tasnádi Pétert és védőjét is.

A csütörtöki tárgyaláson - érdeklődőként - jelen volt Nógrádi Zsolt is, az egykori olajbizottság koronatanúja, aki szintén súlyos vádakat fogalmazott meg Pintér Sándor ellen.

[origo]

Korábban:

A Tasnádi-per másodrendű vádlottja ellen vallott egy tanú