Csütörtöktől az Interpol is keresi Simon Lászlót

Vágólapra másolva!
Az ügyészség kiadta a nemzetközi elfogatóparancsot Torgyán egykori bizalmasa ellen. Simon külföldön bujkál, és nem jelent meg gyanúsítotti kihallgatásán. Ügyvédje szerint védence az egészségi állapotától teszi függővé a hazatérését.
Vágólapra másolva!

A Simon László elleni nemzetközi elfogatóparancs kibocsátását az Országos Rendőr-főkapitányság szeptember 5-én kezdeményezte a Fővárosi Főügyészségnél. A rendőrség már korábban elrendelte Torgyán egykori bizalmasának országos körözését. Az esetleges kiadatás lehetőségéről a szóvivő elmondta: ha Simon László olyan országban tartózkodik, amelyikkel Magyarországnak nincs kiadatási egyezménye, akkor is kiadhatják a férfit, de nem kötelező.

Simon László külföldön, valószínűleg Svájcban rejtőzködik. Egy alkalommal ugyanis Svájcból üzente, hogy gyógykezelésen vesz részt. Betegségével indokolta, hogy nem jelent meg a rendőrségen. Állítása szerint ínszalagszakadása van, még járni sem tud. A rendőrség kétszer próbálta meg kihallgatni, de mivel nem jelent meg, elrendelték körözését, csütörtöktől pedig külföldön is keresni fogja az Interpol.

Az egészségi állapotától függ Simon László hazatérése, valószínűleg még mindig kórházban fekszik - mondta ügyvédje, Tompos Judith, aki szerint a visszatérést nehezíti a légi közlekedés korlátozása az amerikai terrorcselekmények miatt. A jogi képviselő nem tudja, hogy melyik országban rejtőzködik védence. A legutóbbi, keddi telefonbeszélgetésükkor azt ajánlotta az ügyfelének, hogy térjen haza. Simon László idézése - immár a harmadik - hétfőre szól. Az eddigi idézések azonban jogilag nem szabályosak - véli az ügyvédnő -, mivel azokat a felesége vette át, akivel védence érdekellentétben áll, az élet- és vagyonközösségük már régóta megszakadt. Mint ismert, Simon Lászlónak élettársa Korompai Nicolette volt az utóbbi időben, akit nyáron vett őrizetbe a rendőrség. Simon László 2-3 hónappal ezelőtt önként elment a rendőrségre tanúvallomást tenni - hívta fel a figyelmet a jogásznő.

Torgyán József volt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter főtanácsadóját, Simon Lászlót, 130 millió forint hűtlen kezelésével gyanúsítják Valószínűleg nyár eleje óta bujkál külföldön.

Korábban:

Mégsem fogják külföldön körözni Simon Lászlót?