Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kuncze egyelőre nem akar tárgyalni a szocialistákkal

Vágólapra másolva!
Az SZDSZ elnöke továbbra sem látja értelmét annak, hogy pártja a következő hetekben a választási együttműködésről tárgyaljon az MSZP-vel.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ elnöke továbbra sem látja értelmét annak, hogy pártja a következő hetekben a választási együttműködésről tárgyaljon az MSZP-vel. Mint ismeretes, Kovács László szocialista pártelnök kedden úgy nyilatkozott, hogy heteken belül létrejöhet a két párt között az erről, illetve a parlamenti együttműködésről szóló találkozó. Kuncze Gábor szerint viszont nem indokolt erről tárgyalniuk, hiszen mindkét párt határozott szándéka, hogy önállóan indul a 2002-es országgyűlési választásokon. Ezzel ugyanis több lehetőséget kínálnak a liberális szavazóknak.

A pártelnök hozzátette, hogy a szabad demokraták nem zárkóznak el attól, hogy más kérdéseket megvitassanak. Ilyen lehet a parlamenti munka, és amennyiben az MSZP-nek lesz programja, lehetőség nyílik a két munka részleteinek, fontos fejezeteinek ütköztetésére is.

Kuncze Gábor tájékoztatta lapunkat arról is, hogy a párt ma kezdődő kétnapos, kihelyezett frakcióülésén aktuális politikai kérdéseket vitatnak meg, de szóba kerülnek az amerikai terrortámadás lehetséges hazai hatásai is. Mindemellett értékelik a nemrégiben megkötött Fidesz-MDF-megállapodás nyomán kialakult helyzetet is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről